No cookies! No trackers!

Balletschool Attitude

Class & Jazz loves people for real. We like to chat, smile and hug face to face. No virtual socializing for us.

Online Lessen

technische benodigdheden

Minimaal: smartphone op wifi, MAAR …

Een groot scherm makkelijker voor leerling: liever een tablet of, nog beter, een laptop.

Een sterke internetaansluiting (bandbreedte) makkelijker voor leerling EN leraar: liever met UTP/ethernet kabel (= LAN-verbinding) of met wifi booster. Let op! Jouw internetprovider (Telenet, Proximus, e.d.) en de installatie in jouw straat spelen hier zelf ook een rol in. Bij tegenvallende resultaten is het meestal nuttig om met de provider contact op te nemen om jouw bandbreedte te optimaliseren.

Een goed playbacksysteem (naast het gebruikte streaming apparaat) makkelijker voor leerling EN leraar: om achtergrondmuziek goed hoorbaar te kunnen afspelen. De mini-luidsprekers van een smartphone, tablet, laptop e.d. zijn absoluut onvoldoende.

Een goede opstelling makkelijker voor leerling EN leraar: om handen, klavier, hals van gitaar, viool, … goed zichtbaar in beeld te kunnen brengen.

Ook nuttig, maar niet noodzakelijk:

Bijkomende webcam(s), bijkomende micro(s), hoofdtelefoon (of oortjes): voor een betere overdracht en ontvangst van beeld en klank

Audio-interface (externe geluidskaart): voor het inpluggen van digitale/elektrische instrumenten en/of micro

software

Alle bekende (en minder bekende) programma’s/apps voor videogesprekken zijn in principe OK. Elke leraar heeft echter zijn/haar voorkeur. Volg a.u.b. de leraar in zijn/haar keuze.

ZOOM: specifiek voor leerlingen van Raph Van Goubergen