No cookies! No trackers!

Balletschool Attitude

Class & Jazz loves people for real. We like to chat, smile and hug face to face. No virtual socializing for us.

Frederik Claes (Antwerpen °1979)

Opleiding

Frederik startte zijn vioolstudies op 11-jarige leeftijd aan het Stedelijk Conservatorium van Hasselt. Daarna behaalde hij zijn diploma’s ‘Meester in de de Muziek’ aan zowel het Lemmensinstituut (2006) voor klassieke viool, als aan het Conservatorium van Maastricht (2011) voor altviool met grote onderscheiding. Ook heeft hij er zijn initiële lerarenopleiding voltooid. Hij studeerde o.a. bij Danny Froyen, Bernadette Bracke, Nico Baltussen, Marc Tooten,….

Ervaring

Hij participeerde in talrijke orkeststages, symfonie-orkesten, ensembles zoals: Symfonia Assai, Limburgs strijkkwartet, kamerorkest Arc-en-Ciel, Brabelio, Amici della Musica, Mechels kamerorkest, Zomeropera, Orkest van de Munt, Symfonieorkest Vlaanderen, Orkest der Lage Landen, Il Novecento (Night of the Proms), …. Zijn interessegebied reikt veel verder dan alleen klassieke muziek. Zo speelde hij in verschillende Limburgse bands als gastmuzikant zoals Birds that Change Colour, The Shovels, Moonscape echoes, Marco Z, en Fence met wie hij ook op Pukkelpop opgetreden heeft.

Heden

Sinds enkele jaren is hij lid van Trio a la Carte. Zoals de naam doet vermoeden, een kleine groep muzikanten die muziek op maat brengen in welke muziekstijl dan ook: tango, folk, jazz, licht klassiek, enz. . Verder blijft hij nog steeds actief als freelance (alt-)violist in diverse orkesten, ensembles, bands, … . Momenteel is Frederik als leerkracht viool reeds verbonden met de Kunstkoepel Academie voor Muziek en Theater Lanaken, de Kunstacademie Maasmechelen, en, sinds 2020, ook met de alternatieve muziekschool Class & Jazz in Kampenhout.