No cookies! No trackers!

Balletschool Attitude

Class & Jazz loves people for real. We like to chat, smile and hug face to face. No virtual socializing for us.

Ellen De Vlam (Antwerpen °1983)

Als tiener volgde Ellen pianolessen bij Jef Neve, Alano Gruarin en Jeroen Malaise. Dit muzikale avontuur besloot ze verder te zeten en startte met de opleiding muziek-piano aan het Lemmens Instituut te Leuven. Ze volgde er klassieke piano bij Jan Vermeulen en Régine Willems en pianoforte bij Jan Vermeulen. Ze speelde in verschillende kamermuziekensembles met o.a. Andries Baele, Zoé Vanhellemont, Fiona De Ocampo … Ze volgde er ook de lerarenopleiding en schreef een scriptie over podiumangst. In 2007 behaalde ze haar diploma.

Tijdens de lerarenopleiding deed zij observatie- en effectieve stages pianoles en samenzang. Daarna gaf ze pianolessen aan de muziekacademies van Antwerpen in Deurne, Merksem en Berchem en in de jeugdmuziekschool van Lubbeek.

Momenteel geef ze pianoles bij Class & Jazz, en ook thuis. Ze hecht veel belang aan het kunnen samenwerken in een rustige en aangename sfeer. Zij vindt het heel leuk en interessant om leerlingen te begeleiden en te zien groeien: ieder op zijn eigen tempo, met veel respect voor de afgelegde weg; samen grenzen verleggen en een muzikale zoektocht aangaan.

In haar vrije tijd volgt ze gepassioneerd danslessen en volgde zij ook mode aan de Lierse Kunstacademie. Ze heeft veel interesse in de samenloop van verschillende kunsten, in hoe het beleven van de ene kunstvorm een deur kan openen in, en naar, een andere … in hoe muziek vol kleuren en bewegingen zit en hoe dansers zingen met hun lichaam …