No cookies! No trackers!

Balletschool Attitude

Class & Jazz loves people for real. We like to chat, smile and hug face to face. No virtual socializing for us.

Renke Van Impe (Aalst °1988)

Renke begon haar cellostudies op elfjarige leeftijd aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst, in de klas van Mieke De Lauré.

In 2004 werd zij laureate op de wedstrijd ‘Jonge Solisten aan Zee’ en in 2006 behaalde ze met het Parnassia Pianotrio een Eerste Prijs Kamermuziek op de wedstrijd ‘Axion Classics’ (Pro Civitate).

Renke speelde mee in diverse orkesten zoals het JeMOO; het Mechels Kamerorkest; Symfonieorkest Lemmensinstituut; kamerorkest Arc-en-Ciel; Brabelio, Kammerorchester Aquisgrana (D) en Le Collectif Musical. Zij trad op als soliste met het Aalsters symfonieorkest ‘Door Eendracht Groot’ (2007); in het kader van ‘Arte Amanti’ (2009) en met het strijkorkest ‘Amadeus’ (Violoncelles, Vibrez! - G.Sollima, 2011).

Renke volgde masterclasses bij France Springuel, Justus Grimm en Olsi Leka en behaalde in 2012 met onderscheiding haar masterdiploma cello aan het Lemmensinstituut bij Geert de Bièvre en Martijn Vink. Nadien studeerde zij kamermuziek en cello aan de Hochschule für Musik und Tanz Köln (Standort Aachen), bij Prof. Hans-Christian Schweiker. In 2013 behaalde ze haar einddiploma kamermuziek met grootste onderscheiding.

Als leerkracht cello, muziekinitiatie en kamermuziek was Renke reeds verbonden aan muziekatelier ‘De Vlier’ in Leuven en de academies van Aalst, Vilvoorde, Genk en Ninove. Momenteel is zij leerkracht cello-initiatie in de Academie voor Podiumkunsten Aalst en leerkracht cello/contrabas bij Class & Jazz.

Voor “niet-klassieke” projecten heeft Renke steeds een zwak gehad. De voorbije jaren was ze terug te vinden op of onder het podium (in de orkestbak) bij o.a. Fabuleus; Muziektheater Zeeland; Muziektheater Transparant; Compagnie Cecilia; European Philharmonia; Jonas Winterland; de Zomeropera, Il Novecento/Antwerp Philharmonic Orchestra (Night of the Proms) en verscheidene muziektheaterproducties.